Niacínamid, alebo vitamín B3. Vitamín s pozitívnym účinkom na pleť

Niacinamid: Univerzálna zložka v starostlivosti o pleť

Vďaka svojej všestrannosti a účinnosti je niacinamid skvelým pomocníkom v oblasti starostlivosti o pleť. Tiež známy ako nikotinamid alebo vitamín B3, niacinamid je vitamín rozpustný vo vode, ktorý ponúka množstvo výhod pre pleť.

Jednou z hlavných výhod niacinamidu je jeho schopnosť zlepšiť funkciu kožnej bariéry. Posilnením bariéry niacinamid pomáha pokožke efektívnejšie udržiavať vlhkosť, čo vedie k lepšej hydratácii a plnšiemu, hladšiemu tónu pleti. Tento účinok je obzvlášť výhodný pre jedincov s suchou alebo dehydrovanou pokožkou, ako aj pre tých, ktorí sa potýkajú s jemnými líniemi a vráskami.

hyaluron-serum-IG6

Okrem toho niacinamid disponuje impozantnými protizápalovými vlastnosťami, čo ho robí vhodným pre citlivé alebo ľahko podráždené typy pleti. Pomáha upokojiť začervenanie a znižuje výskyt pupienkov, čím sa stáva cenným spojencom v boji proti akné a rosacei. Jeho protizápalové účinky siahajú aj do podmienok ako je ekzém, kde môže pomôcť zmierňovať svrbenie a nepohodlie.

Vitamín niacínamid pomáha tiež pri riešení hyperpigmentácie a nerovnomerného tónu pleti. Inhibuje prenos melanínu na povrch kože, čím redukuje výskyt tmavých škvŕn, poškodenia od slnka a nepravidelností v tóne pleti. Tým sa stáva cenným doplnkom v starostlivosti o pleť s cieľom dosiahnuť rovnomernejší tón pleti.

Ďalšou významnou výhodou niacinamidu sú jeho antioxidačné vlastnosti. Ako antioxidant pomáha neutralizovať voľné radikály, ktoré sú nestabilné molekuly, ktoré môžu poškodiť bunky pokožky a prispievať k predčasnému starnutiu. Bojom proti oxidačnému stresu niacínamid pomáha udržiavať pleť mladistvú a žiarivú, zatiaľ čo ju chráni pred environmentálnymi faktormi, ako je znečistenie a UV žiarenie.

Niacinamid je neuveriteľne univerzálny a možno ho nájsť v širokej škále produktov na starostlivosť o pleť, vrátane sérov, hydratačných krémov a dokonca aj čističov. Všeobecne je dobre tolerovaný väčšinou typov pleti, vrátane citlivej pokožky, a môže sa používať v spojení s ďalšími aktívnymi zložkami bez toho, aby spôsoboval podráždenie.

Na záver, niacinamid je silným nástrojom v starostlivosti o pleť, ktorý ponúka množstvo výhod, od zlepšenia hydratácie a posilnenia kožnej bariéry po znižovanie zápalu a riešenie hyperpigmentácie. Bez ohľadu na to, či sa snažíte dosiahnuť svetlejší, hladší tón pleti, alebo jednoducho udržiavať zdravie a vitalitu vašej pokožky, niacinamid si zaslúži významné miesto vo vašej starostlivosti o pleť.

Vyskúšajte produkty Hyaluron Activ B3, ktoré vitamín B3 - niacínamid obsahujú.

Späť do obchodu